torstaina, helmikuuta 14, 2008

Sukupuu, vol. 2

Ystävänpäivän iloksi uusi sukupuu. Edellinen versio, jossa myös edellisten sukupolvien kuvat (en viitsinyt laittaa niitä sentään uudestaan) löytyy täältä.

Pahoittelen että tämä on näin 'pieni', photobucket ei jostain syystä anna laittaa isompaa kuvaa näkyviin.

Kuten huomaatte, kaksostytöt ovat tässä jo lapsi-iässä. Ehkä se uusi osakin siis tulee joskus lähiaikoina... Mitään en kyllä lupaa ennenkuin tekstit on valmiina. :)

51 kommenttia:

Palikka1 kirjoitti...

Komea sukupuu ja kaksoset näyttävät kauniilta molemmat. En muistanutkaan kaikkia Sophien sisaruksia, mutta täältähän heidät on helppo bongata. :D

Anonyymi kirjoitti...

Aika hyvä, mutta musta ois ollu kivempi että tossa ois näkyny ne vanhemmatkin simit, mutta enivei, hyvä oli :)

Annikainen kirjoitti...

oishan se ollu, mutta kuten linkistä selviää, olen kerran jo aikaisemmin tehnyt sellaisen missä oli vanhempienkin simien kuvat, kyllähän nyt aivoilla varustettu ihminen osaa ne yhdistää. Photobucketiin ei kerta kaikkiaan mahdu niin isoa kuvaa missä ne kaikki olisi samassa. :(

Anonyymi kirjoitti...

Jos mulla ois aivot... lalalla lalalla lalaalaalaaaaa jne. :D

No joo, kyllähän minä osaan ne yhdistää ja ymmärrän hyvin :)

noora kirjoitti...

Upea sukupuu, upea tarina. :D Kiitos kauniista kommentista tarinaani, on mukava kuulla niin myönteistä kommenttia sinulta, sillä varauksettomasti ihailen tapaasi kirjoittaa ja olen jo pitkään ollut Tavastien fani. :)

ääh ja pakko sanoa, tuo on niiin ärsyttävä tuo sanavahvistus kun aivokapasiteettini ei vain riitä kirjoittamaan sitä oikein kolmannellakaan kerrallla.. :D

Annikainen kirjoitti...

Eiköhän sullakin tomppa aivot ole :D

Ole hyvä vain noora, kyllä sinä sen ansaitsitkin :) Voisinkin ehkä linkittää, mutta pitänee liittää k-18 sen perään :D Noi vahvistukset on ärsyjä, mutta pieni vaiva siitä ettei tarvitse poistella spämmääjiä. :P

noora kirjoitti...

Hui kamala kirjoitanko mä noin rivoa tekstiä? :D No juu, eipä tuo oikein perheen pienimmille sovikaan loppujen lopuksi, mutta enhän mä tuollaisella rajalla saisi itsekään lukea tarinaani. Ai että mä olen kieroutunut. :))

Anonyymi kirjoitti...

Vau! Ihana tarina (?)!

Mistä Emilien kauniit hiukset on?

Terveisin: Minnni

Anonyymi kirjoitti...

:D Kiva että laitoit tuon sukupuun!:) nyt on helppo katsoa kaikki sophien veljet. ainiin ja hyvää ystävänpäivää sulle! vaikka onkin jo myöhäistä.... no kivoja kirjotus hetkiä sulle! :D

Anonyymi kirjoitti...

Voih miten kaunis Emilie on!!
Tosiaankin pidän siitä!

Terveisin: Minni

Anonyymi kirjoitti...

siis voisko joku kertoa mulle mistä on toi ihanan vanhanaikane hella???

Annikainen kirjoitti...

Siis mikä hella? Siis se mikä on Vähä-Tammelan keittiössä? Siis se on birgit43:n töitä The Sims Resourcesta. Siis sillä on muitakin kivoja pohjoismaisia kalusteita.

*köh, köh*

Laitoin k-16 ;) Ei se ehkä sentään k-18 matskua ole, nyt kun vähän löysää tuota kukkahattua. Kieroutuneisuus on ihan tervettä. Tietäisitpä vaan minkälaisia tarinasuunnitelmia mulla on muhimassa... *vislailee viattomasti*

Emilien tukasta en osaa sanoa mitään, en itsekään tajua mistä se löytyi. Se oli vaan ilmestynyt hiusvalikkoon, joten voisin kuvitella että olen ladannut sen hiljattain. Pitää vähän katsoa seuraavan kerran kun pelaan että lukeeko siinä kenen se on :D

Anonyymi kirjoitti...

kun mä latasin la pink sivuilta just tollasia saman tyyppisiä kiharoita hiuksia kun adalla ja sophiella, ne tuli sinne kyllä mutta ne tuli sellasina lyhyinä ja suorina siis samanlaset kun vendelalla sillon kun se kuoli. en ymmärrä, pitääkö siihen ollajoku lisä-juttu että saa sen näkymään siihen?

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Annikainen!

Anonyymi kirjoitti...

Ei tää tarina kovin paljon LC:tä enää muistuta koska oot mun mielestä tehnyt noita joitain itse...

Anonyymi kirjoitti...

olet ainakin väärässä Anonyymi.. :D

T: Minni

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän tää suunnilleen LC:n sääntöjä noudattaa. Jos Anonyymi viittaa nyt Lenwëen, niin herrahan ei tontille muuttanut = Sophie voi tulla sääntöjen mukaisesti sille raskaaksi, vaikka vaahterapoika onkin itsetehty. (Juu, en ihan pistä sen varaan, että pelin NPC- ja towniehahmoista tuollaisia löytyy.. :D)

Mutta juu, olen jo pidemmän aikaa seuraillut Tavasteja enkä voi kuin ihailla tätä tarinaa. Jotenkin niin moniulotteisesti toteutettu, päihittää kaikki ne "tässä on Pertti-Pertti tapaa tytön-Pertti menee naimisiin-Pertti saa lapsia-Pertin lapset toteuttavat saman kaavion"-tarinat, koska Tavasteista löytyy jotain syvempää. Mahtavaa!

Anonyymi kirjoitti...

Jaa. Minäpä en tiedä noita sääntöjä kovin tarkasti kun minä luulin että se on sillain että saa tehä vaan noitten ei-pelattavien kanssa lapsia sori! On joo tosi erilainen ja hyvä LC. =)

t:edellinen anonyymi =)

Annikainen kirjoitti...

Laittakaa nyt edes jotain nikkejä niin tiedän kuka sanoo mitä :D

Taisin jossain aikaisemmin sanoa venytteleväni sääntöjä tarinankerronnan mukaan. Lenwën isyys on ensimmäinen ihan "oikea" sääntörikkomus, mutta kerrankos tuota. Kuten olen aiemminkin sanonut, mulle on tärkeämpää jännittävä tarina kuin sääntöjen orjallinen noudattaminen. Sitä paitsi aloin pelata tätä vanhoilla LC-säännöillä (joo, siitä on niin kauan), joten aika monta lisäosaa on ehtinyt ilmestyä ilman päivitettyjä sääntöjä. Se ei kauheasti houkuttele pitäytymään säännöissä muutenkaan :D Mutta noin niinkuin periaatteen tasolla aion kyllä edelleen pitää perimyssysteemit ja tietyt tavoitteet kautta linjan, eihän tästä muuten mitään tulisi. Eli pienestä sivuhairahduksesta itsetehtyyn simiin huolimatta aion kyllä sitkeästi nimittää tätä LC:ksi ;)

Alunperin itse asiassa meinasin, että Sophie olisi saanut vielä neljännen lapsen jonkun sääntöjenmukaisen miehen kanssa, mutta se olisi ollut julmaa, kun se meni niin toivottomasti rakastumaan Lenwëen. :)

Ja moi, kannattaa tarkkailla lataillessa sitä, lukeeko siellä jossain erikseen että 'mesh'. Ilman meshiä ei mikään näy, se on ikäänkuin esineen, vaatteen tai minkä ikinä 'luuranko'. Jos meshiä ei siis ole, ladattu ei näy tai näkyy jonain muuna esineenä.

Mulla näkyy jotkut ladatut hiukset tietynikäisillä simeillä sinä pelin perusmustana pitkänä tukkana, koska kaikki tekijät eivät älyä/halua tehdä hiuksiaan kaikille ikäluokille. Sekin kannattaa ottaa huomioon.

Anonyymi kirjoitti...

nooh, saitko selville mistä Emilien hiukset ja milloin jatkoa? En malttaisi jaksaa odotella. =D Nuo kaksoset ovat kyllä ihan kamalan nättejä. Mistä ihmeestä saat noita ihania "vanhahtavia" kalusteita? Toivottavasti niitä ei saa modista - nääs koneeni aina alkaa sekoamaan kun lataan sieltä jotakin... :D

Anonyymi kirjoitti...

Unohdin kysyä, että mistä hankit noita fantasia juttuja?

(ehheh, aika paljon kysymyksiä. Toivottavasti en tukehduta niitä sinuun)

Anonyymi kirjoitti...

Voi Minni sinua, nyt Annikainen tappaa sinut sillä edellisen osan alussa hän sanoi että "...älkää kyselkö "milloin tulee jatkoa"-kysymyksi sillä ne saavat minut hermoraunioksi..." Jotenkin noin.

Annikainen kirjoitti...

Jotain sinne päin. En mä nyt tapa, mutta vähän piiskaa voi tulla. *spänksis*

Öö ää. En mä ole ehtinyt tarkistella nyt vielä mitään, etsin sitten kun ehdin :) Fantasiajuttuja on aika monesta paikkaa, modista hyvin paljon, mutta sitten oli joku ihan fantasialle omistettu sivukin jonka osoitetta en nyt muista... hööö... Tarkistan senkin kun on vähemmän kiire.

Historiallistyyppisiä huonekaluja oon lataillu millon mistäkin, niitä löytyy aika monesta paikkaa, etenkin TSR:stä. Myös esim. Helgasimsistä on löytynyt jotain ihan kivoja juttuja.

Suosittelen etsimään ihan omin neuvoin, sillä saa parhaat tulokset :) Se vie aikaa ja vaivaa, mutta on myös palkitsevaa.

Anonyymi kirjoitti...

anteeks kun kysäsen, mutta tuossa sukupuu osa 1 on tuon vilhelminan kuva,niin mistä sä oot saanu NE hiukset? jos kysymys suututti niin anteeks!!!!!! ja kun on toi xssims niin en osaa käyttää sitä! sieltä pitäs hakee pari meshiä mutta en osaa käyttää sitä :( ja kiitos neuvosta! heti rupes hiukset näkymään!:)

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka ootkin rikkonut sääntöjä tää on kyl tosi hyvä LC(vaikka tarinaksi haukunkin). Ei tästä olis saanu niin mielenkiintoista jos ei rikkois sääntöjä kyl...

Anonyymi kirjoitti...

Upsista :DD * juoksee pakoon *

Kiitos kuitenkin niistä vastauksista, ne auttoivat kumminkin..

Anonyymi kirjoitti...

En kertakaikkiaan voi olla kadehtimatta kirjoitustyyliäsi! En edes osaa sanoin kuvailla, kuinka paljon pidän siitä. Oletko ehkä opiskellut kielitieteitä, kirjoittamista yleensä tai jotain sen sellaista..?

Ja kiitos, kun Parkerit pääsivät linkkilistallesi :> Uutta osaa yritän väkerrellä kouluni ja "töideni" lomassa..

Annikainen kirjoitti...

Opiskelin vuoden englantilaista filologiaa yliopistossa, mutta nykyään opiskelen tukevasti laulajaksi eli ei paljon tarvitse kirjoitella opintojen ohessa... Kirjoittamaan oppii kaiketi kirjoittamalla, olin vielä lukiossa ihan surkea :D Ja lukeminenkin auttaa.

Kyllä noita lähteitä saa kysellä ihan rauhassa... Tuota... Mistähän se tukka nyt sitten olis ollut. Ehkä, siis ehkä, se saattaisi olla Sussin luomus, mutta en tiedä saako sitä enää mistään. Modista kannattaa yrittää.

XMsims on monimutkaisehko, mutta samalla lailla se toimii kuin muutkin. Klikkaa vaan sieltä niitä värejä mitkä haluaa ladata, ja muistaa ottaa meshin klikkaamalla sitä kuvaa.

Anonyymi kirjoitti...

juu... mulla on kaiikkki huonosti!!
koulussa en älyy mitään ja kun kävin tänään hammaslääkärillä niin.... en edes halua sanoa sitä reikien määrää.. .. mutta kyllä se siitä.. XD mä latasin tosi hienoja vaatteita jossain öö... no joku se oli sanon sen kuhan muistan sen.... mä aidon opiskella helsingin kukkapuutarhaan vai mikä se nyt olikaan. mutta kuiteski mä tykkään tooodella paljon kasveista ja viiiiiiiiiiiiieelä enemmän troopisista kasveista esim:palmuista ja sen semmosista!:D

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Oon seurannu tätä jo pitkään.
Onneks tuli sukupuu, en mäkään kyl mahda muistaa näitä.
Koskas jatkoo tulee?
Odotan jo innolla. =)
Jännää nähdä mitä terhenille tapahtuu. Ada ja Emilie on tosi kauniita ja tosi nätit lehdet/kukat niillä on naamassa. =)
Tää sun tarina on niin ihanaa luettavaa =) =) =).
Kuinka mones sukupolvi täs oikeen on menossa? =) No, odotellaan nyt sitä jatkoo... Mun pikkusisko lukee tätä... ;) ;D ;)

Annikainen kirjoitti...

Pikkutytöt edustaa kuudetta sukupolvea. Voiton puolella ollaan :D

En uskalla luvata jatkosta mitään, olen ollut niin kiireinen etten ole edes ehtinyt avata peliä pitkään aikaan. Osa kuvista on kyllä jo olemassa, mutta juonikuvioita olen jo pöyritellyt päässäni. Katsotaan, ehkä, ehkä saattaisin viikonloppuna ehtiä kuvata lisää. Mutta tämä ei ole lupaus ;)

Anonyymi kirjoitti...

joo!hiihto-loma viikolla en (saata)
olla netissä koska me lähdemme lomalle australiaan sydneyyn!:) mutta jos saamme kannettavan toimimaan niin katotaan sitten voinko olla! :D mutta vielä voin ainakin olla tietsikalla.... me lähdemme jo ens viikon perjantaina

Anonyymi kirjoitti...

Osaisitkos auttaa lataus ongelmissa? Kun meiän kone meni rikki ja simssi piti asentaa uudestaan niin mun lisäosien ohjekirjat oli mystisesti kadonnut(joo kai se oli oma vika) niin ajattelin korvata kaiken ladattavilla. Mutta kun en ole koskaan ladannut mitään niin en oikein osaa(enkä osaa toimia ohjeiden mukaan). Olen yrittänyt vaikka ties mitä ohjelmia mutta ladatut ei näy mun pelissä. :( Niin että osaisitko auttaa? Huomaan että oot ladannut aika paljon että päätin kysyä sen takii sulta neuvoa. Mutta oikeestaan kuka vaan saa antaa mulle neuvoja(jos osaa tietty).

Annikainen kirjoitti...

En nyt ihan ymmärtänyt kysymystäsi. Siis minkä kaiken aiot korvata ladattavilla? Etkö saa lisäosia ollenkaan asennettua vai?

Yleisimpiä syitä siihen, miksi ladattavat ei näy:

-Purkaminen on unohtunut, eli siis winzippiä tai winraria kehiin. Sims2packit tulee myös purkaa, ne osaavat klikkaamalla asentaa itsensä oikeaan paikkaan.

-Downloads-kansio on väärässä paikassa. Peli asentaa koneelle KAKSI EA Games -kansiota, toisen program filesiin, toisen omiin tiedostoihin. Downloads-kansion tulee siis olla tämän polun takana:
C:\Documents and Settings\Käyttäjänimi\Omat tiedostot\EA Games\The Sims 2\Downloads.

-> tai minkäniminen pääasema siulla sitten onkaan.

Eli ihan perusasioita lataamisesta: menet sivulla mistä ladattuja löytyy, klikkaat haluamaasi tiedostoa ja valitset 'tallenna nimellä...' tai jonkun vastaavan, sitten katsot mihin kansioon se menee. Kun lataus on valmis, käyt purkamassa tiedoston Downloads-kansioon sopivalla ohjelmalla. Kannattanee kysyä joltain tietokoneihmiseltä apua vaikka, jos on oikeasti ihan pihalla. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

mun ystävälle on käyny sama juttu kun anonyymille! mutta kyllä se sai ne onneksi toimimaan! ja toivon kovasti että pääsisin lomalla nettiin. koska haluan nähdä mitä täällä tapahtuu.. ....
kyllä mä vähän luulen että pystyisin olemaan netissä...... kyllähän nyt australiassa kai netti on! :D no kuitenkin mun kaverilla se ei ruennu vaan toimimaan! ei tiietty miks? mutta nyt se toimii!! annikainen tiiätkö onko legacyssä ikärajaa? siis jos haluu tehä tarinan? mä jatteli rueta valmistamaan mutta riippuu vain osaanko! olen kohta 16 joten saanko minä tehdä sitä? tai siis jos tiedät? ps. anteeks mä oon tällänen hätähousu mutta mua vaan jännittää se lähtö! *yrittää pitää suutaan kiinni* :D

Anonyymi kirjoitti...

mulla on pari kirjotus virhettä! tuossa edellisessä!

Annikainen kirjoitti...

Ihan pari vaan! Käytätkö aina huutomerkkejä lauseiden lopussa! :D

Ei legacyn tekemisessä mitään ikärajaa ole, mistä sellaista keksit? Jos hiiri pysyy kädessä ja ymmärtää säännöt, niin en mä ymmärrä miksei sitä sais tehdä vaikka viisvuotias (tai satavuotias). :)

Anonyymi kirjoitti...

no en tiiä. se huutomerkki homma on jääny tavaksi jotenkin:D
No siitä legacyn tekemisestä....
en tiiä, en osaa. :D

Anonyymi kirjoitti...

tiiätkö muuten, kun mulla on noita hiuksia aika paljon niin kun niitä on siinä niin paljon että voiko se valikko mennä täyteen? mä latasin xm simssistä niitä ja siinä luki selvästi vielä että mukana mesh. mutta ei ne huikset tullu sinne.että voiko se valikko mennä täyteen silleen että sinne ei enää mahdu mitään?

Annikainen kirjoitti...

ei se mun mielestä voi mennä täyteen. Katsopa sieltä, mihin lataat, että onko niistä joku oikeasti nimeltään mesh? XMsimsistä se pitää ladata aina erikseen sitä kuvaa klikkaamalla, ja niistä pienistä tekstilinkeistä sitten ladataan ne värit.

Anonyymi kirjoitti...

juu olimpa mä vähän *urpo* kiitti en ois mutten älynny kyllä ne nyt rupes näkymään :D

Anonyymi kirjoitti...

mä olin rupeamassa tekemään legacya
ja luin niitä ohjeita niin saako siinä käyttää edes boolprop testingCheatsenabled true koodia tai motherlodea? jos sä haluut niin voit vähän auttaa mua jos nyt ymmärään nuo ohjeet ensin.

Annikainen kirjoitti...

legacyssa ei saa käyttää mitään koodeja mitkä vaikuttavat 1. rahavaroihin 2. ikääntymiseen, tavoitepisteisiin tai tarpeisiin 3. mihinkään muuhun materiaaliseen hyvinvointiin. Tarkoitus on siis elää rehellistä elämää työtä tehden. :)

Testingcheatsia käytän kyllä esimerkiksi ilmeiden ja reaktioiden tekemiseen silloin kun teen tarinankerronnallisempia jaksoja, mutta siis simien ikään, taitoihin ja sellaisiin ei sillä saisi puuttua.

Toisaalta esimerkiksi moven ja snapobjectsin käyttö on ihan ookoo, kunhan ei ala sotkuja tai laskuja poistelemaan. Nämä siis sisustustarkoituksissa lähinnä.

Anonyymi kirjoitti...

joo no käyttännöliset säännöt olen oppinut nyt minä aidon opetella nuo miten se kuva laitetaan tänne ja että sen kuvan laatu olisi hyvä:)

Annikainen kirjoitti...

Onko ninan sivuilla (tuolla mun linkkilistassa 'legacyn säännöt suomeksi') enää niitä ohjeita olemassa? Kuvien laatu riippuu ihan siitä, miten paljon olet valmis näkemään vaivaa, eli otatko pelin omalla kameralla vai screenshoteilla. Suosittelen kyllä omaa kameraa, screenshotit on liian vaivalloisia tarinankerrontakäyttöön.

Hyvien kuvien ottaminen vaatii opettelua ja harjoittelua ja mielellään tutustumista asettelun ja valaistuksen periaatteisiin. Vähemmälläkin pärjää aluksi, mutta ennen pitkää on kiva, jos kuvista saa selvää mitä tapahtuu, kuka tekee mitä ja niin pois päin. :)

Vähän sellaista sisäpiiritietoa, että odotettavissa on lähiaikoina parikin päivitystä. Esittelen Suur-Tammelan uuden ulkomuodon erikseen, muuten tulevasta jaksosta olisi tullut ihan liian pitkä. Seuraava jaksokin ilmestyy kunhan jaksan kirjoittaa tekstit. :)

Anonyymi kirjoitti...

nonni! kyllä mä nyt jo osaan mutta nyt vielä. ... että antaako äiti!
:) mä oon kuitenkin vielä ala-ikänen.

Anonyymi kirjoitti...

No joo tää ei ehkä kuulumulle mutta ei sitä lupaa tarvii varmaan kysyä. Paitsi jos se laittaa nettiin niin no ehkä sit. Mut mä ainakin olen tehnyt satoja sivuja(en kerro mitä) ilman mitään lupaa(nojoo riippuuhan se myös vanhemmista). Mutta että sellasta.

Anonyymi kirjoitti...

niin! noin mäkin aluks ajattelin tehä mutta ilman äitin apua tää ei vaan onnistu.... mun äiti kuitenkin käy datanomi koulua :)

Annikainen kirjoitti...

No en mä nyt usko että kenenkään äidillä voi olla mitään sitä vastaan, että tyttö alkaa harrastaa kirjoittamista :) Alaikäisyys ei ihan oikeasti ole mikään rajoite legacyn tekemisessä (tosin joskus tuntuu siltä että se on vaan harmi kun näkee jotain niin onnettomia virityksiä että huhhuh). :) Tsemppiä yritykseen :)

Anonyymi kirjoitti...

Vihdoin mulle selvisi miten nää oikeen sukujuuret mennee! Oon ollu ihan sekasin. Jes kiitti