keskiviikkona, lokakuuta 03, 2007

Osa 32. Tervetuloa takaisin... Niin minne?

Hei kaikki pikku ystävät, ja anteeksi hiukan kohtuuttomaksi levähtänyt päivitystauko. Tuli kiirettä, inspiraatiovajausta, muuttoa ja kaiken maailman kisaa... Mutta nyt aion tarttua itseäni niskasta kiinni! Tämä jakso on melko lailla tavallista lyhyempi, ja siinä kerrataan hiukan, että kenestä tässä nyt kerrotaankaan seuraavaksi (lisäksi tämä on mainio tapa esitellä yksityiskohtaisesti Tavastien hieno, uusi osakuntatalo ;>)Kun sisarukset saapuivat osakuntatalolle, heitä odotti melkoinen yllätys: äidin opiskeluvuosien valokuvista tuttu, moneen kertaan laajennettu, epäkäytännöllinen ja ikivanha osakuntatalo oli tipotiessään ja tilalla oli tämä uusi, tyylikäs kaupunkikartano. Sebastian-setä, joka oli muuttanut pois talosta uuden sukupolven alta, selitti hiukan nolona että vanha talo oli palanut kymmenen vuotta sitten epäonnisen kokkausyrityksen seurauksena, mutta he olivat vaimonsa Nerissan kanssa rakennuttaneet vähin äänin uuden.

Hämmästyksestä toivuttuaan nuoret valitsivat itselleen huoneet yläkerrasta ja alkoivat tutustua paikkoihin.Mutta hetkinen, kertaus lienee paikallaan siitä, ketkä taloon nyt muuttavatkaan. Repetitio mater studiorum est, kuten sanotaan.

Sophie, perijätär, valitsi pääaineekseen arkeologian ja sivuaineekseen historian. Hän ei ole vieläkään luopunut nuoruudenhaaveestaan, seikkailija-arkeologin elämästä. Sitä ennen hän tosin aikoo käyttää aikansa hyödyllisesti ja iskeä mahdollisimman monta komeaa yliopisto-opiskelijaa.Alexander, Sophien kaksoisveli, pääsi kuin pääsikin kauppatieteelliseen tiedekuntaan. Opinnoistaan hän aikoo suoriutua lähinnä hyödyntämällä älykkäämpien ystäviensä apua ja luontaista viehätysvoimaansa - kuka nyt oikeasti jaksaisi tehdä jotain tylsiä laskuja?Superlahjakkuus Vilhelm oli opiskellut jo muutaman vuoden arvostetussa yliopistossa hieman kauempana, mutta nyt kun hänen sisaruksensa saapuivat Stenvall-Instituuttiin, koti-ikävä alkoi painaa ja Vilhelm haki vaihtoa. Vilhelmin pääaine on, ei kovin yllättäen, teoreettinen fysiikka.Sebastian oli jättänyt asuntoon joitakin halpoja huonekaluja, jotka olivat huvittavassa ristiriidassa talon muuten melko ylellisen ulkomuodon kanssa. Kaksoset ja Vilhelm kuitenkin viihtyivät erinomaisesti, istuen ilta illan jälkeen olohuoneessa juttelemassa ja tutustumassa toisiinsa - Vilhelm kun oli käynyt kotona vain lomilla, ja silloinkin pahimmassa teini-iässä olleilla kaksosilla oli ollut parempaakin tekemistä kuin hengata tylsän isonveljen kanssa.

Sisäoppilaitoselämä on tehnyt Vilhelmistä vieläkin sulkeutuneemman kuin mitä hän oli lapsena. Miten ihmeessä hän tulee pärjäämään raisun siskonsa kanssa, tai villeissä opiskelijabileissä? Sophie oli aivan järkyttynyt kuullessaan, että Vilhelm ei ollut edellisessä yliopistossaan osallistunut edes fuksiaisiin. Asia pitäisi korjata mahdollisimman pian!Sitten itse talon esittelyyn. Uuden talon takapiha oli pieni, mutta se oli kuin pieni paratiisi. Kukkia, pieni lampi, suihkulähde, lemmenlillutin... Kyllä täällä kelpaisi rentoutua rankan opiskelupäivän jälkeen!Sophie hullaantui täysin pihan takanurkalla sijaitsevaan japanilaistyyliseen vesiaihe-suihkulähdeyhdistelmään. Niin monia erilaisia kukkia, hillittömän suloinen pieni lampi, aistikkaasti asetellut kivet... Ah! Alexanderia tosin kiinnosti enemmän se, saisiko lammesta kalaa.Polut oli päällystetty huomaamattomalla mutta siistillä pikkukivisoralla, ja joka puolella oli suloisia luonnonkukka-asetelmia. Sophiesta tämä oli hieman erikoista, sillä Nerissa-täti ja Sebastian-setä eivät kumpikaan vaikuttaneet miltään viherpeukaloilta. Ainoa, mikä hiukan kävi harmittamaan oli se, että pihaa ei ollut aidattu: yksityisyys poreammeessa ei olisi välttämättä taattu. Täytyisi odotella seuraavia opintolainoja sitten...Keittiössä ei ollut juuri mitään kodinkoneita jäljellä, mutta tiskikone onneksi sentään oli saanut jäädä paikoilleen. Onneksi tila oli melko pieni, muuten komeat seinät ja klinkkerilattiat olisivat varmaankin saaneet aikaan melko kolhon vaikutelman.Kylpyhuoneissa jatkui sama linja, hienostunutta modernia kivipintaa yhdistettynä romantisoituihin kalusteisiin.Opiskelijoiden omat huoneet oli sisustettu yksinkertaisesti mutta melko viihtyisästi: tauluja vain saisi olla enemmän. Äiti oli myös lähettänyt jokaiselle oman leijonankitakimpun, ties miksi, mutta leikkokukat tuntuivat piristävän niin paljon että nuoret eivät viitsineet heittää niitä poiskaan.Sophie oli valinnut itselleen suloisimman, violetinsävyisen huoneen. Vilhelm ihastui lempeään vihreään......Ja Alexander syksynsävyiseen huoneeseen.Olohuoneessa oli vielä äidin aikana hankittu biljardipöytä ja vanhat, mutta toimivat stereot. Kierreportaat olivat kaikkien mielestä mahtava tilaratkaisu, ja ne näyttivätkin melko hyviltä! Toiset portaat vievät kellariin, joka jostain syystä oli ihan tyhjä. Ilmeisesti Sebastian ja Nerissa olivat säilyttäneet siellä viinejään, mutta Sophiella oli muita haaveita: sinne voisi remonteerata saunan ja takkahuoneen! Se olisi mahtavaa, ja niin romanttista...

Kaikkien täytyy varmaan opiskella todella ahkerasti jos Sophien kaikki remonttihaaveet aiotaan toteuttaa. o_O

13 kommenttia:

Palikka1 kirjoitti...

Ihana puutarha ja osa muutenkin.:D Kyllä tätä onkin jo odotettu. ;)

Palikka1 kirjoitti...

Unohdin tuosta edellisestä tämän:
Ei muuta kuin yömyöhään tietokoneella istumista, niin kyllä siihen saunaan ja takkahuoneeseen rahat tipahtavat! :D *Hih*

Annikainen kirjoitti...

Niinhän se taitaa olla... Tai sitten aamutuimaan kun ei jaksa siivota. ;)

Hailie kirjoitti...

Kierreportaat o_o tuleeko nuo jonkun lisäosan mukana vai mitä ihmettä? Kuinka monesti olenkaan halunnut kierreportaat nimittäin.

Mutta nätti on talo ja hyvää legacya seuraa aina mielellään.

Annikainen kirjoitti...

Hei hailie,
Kierreportaita löytyy useammatkin Mod the Sims2:sta. Nuo on kuitenkin parhaat, niissä on animaatiokin, toisin kuin aikaisemmissa :) Ne ilmestyivät sinne muuten ihan vasta pari viikkoa sitten tai jotain...

Tuolta löytyy siis: http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=249237

Anonyymi kirjoitti...

Kääks! Ei tuollaisia taloja saa rakentaa, ei ei ei *kuolaa*. Sä voisit tulla tänne meille rakentamaan muutaman talon mun peliini, jookos?
Ihan mieletön katto, miten tollasia voi tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Olin kommentoivinani jo eilen, mutta kaipa tuo lähetys sitten timeouttas tai jotain :/
Mutta joka tapauksessa piti sanomani että taas upea jakso, ja tuo talo, aah niin ihana :)
Tuli yhtäkkiä kauhea himo pelata yliopistoa vaikken ole pelannut sillä varmaan vuoteen. Kierreportaatkin kävin jo hakemassa eilen :D
t:matriisi

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kommentistasi Williamseille. Linkittäminen sopii mainiosti ja linkitän sinutkin mielelläni.
En olekkaan sinun legacyasi ennen lukenut, mutta tuon uusimman osan jälkeen taisit saada uuden lukijan. :>

i.f. kirjoitti...

Minä tänne kyllä jo kerran kommentoin, vaan minne se hävisi?
Kuule Annikainen, taisit sytyttää simskuumeen minussa uudelleen...
:)

Anonyymi kirjoitti...

Ohhoh, jatkoa tuli vaikka olin jo luopunut toivosta! Kiitos tästä!

Anonyymi kirjoitti...

Mua on kiinnostanu aivan älyttömän kauana se, että mistä oot ladannu nää kaikki ihanat hiukset, kalusteet yms?
Vai ootko peräti tehny ite kaikki? Ihastuin ihan täysin tämän jakson noihin kierreportaisiin.. mistäs oot ne löytäny?

Anonyymi kirjoitti...

Kysäisisin noista kierreportaista, latasin ne omalle koneelleni ihan normaalisti, mutta nyt portaita ei löydy mistään, mutta aidat ovat kuitenkin ihan normaalissa paikassa.

Anonyymi kirjoitti...

Dam di dam di dam , Annikainen omistaapi vain, ihanat hiukset, ihanat vaatteet , ihanat asiat huonekalujen kera. Annikaisen simit sanoo hei, ja mikään hältä puutu ei!

-Meg