torstaina, marraskuuta 09, 2006

Osa 3. Lapset venyy ja paukkuu, ja kaikilla on niin muukaavaa.

Tervetulloo, bienvenue, willkommen jne jälleen. Tässä jaksossa seurataan Tavastin lasten toilailuja ja kasvamisia. Vähän lyhyempi annos teille kärsimättömille, toinen vielä lyhyempi seuraa vielä kaksosten teini-iästä. Sitten palataan luultavasti taas piiitkiin. Yeah yeah täältä me tulemme.

"Awww, mikä söpö pikku massu! Mitäs isin pikkuinen tietää!" *potku* "AU!"<- Isabella
Tätä nykyä alkaa jäädä sitä aikaa romantiikallekin, uudessa oranssissa pikkuautossa :) Mats muuten sai ylennyksen lentäjäksi, joten Tavastin perheessä riittää pitkästä aikaa ilouutisia vaikka muille jakaa!

Keittiössä sattui jälleen tulipalo, jonka kuitenkin paikallinen esimerkillisen ripeäotteinen palokunta kävi sammuttamassa. Umpiväsyneenä ja kykenemättä kunnon lepoon Isabella otti rankat keinot käyttöön raskausmasennuksensa hoidossa. Ja kyllä kannatti, heti tuli parempi olo.

Matsistahan alkaa kuoriutua ihan kelvollinen isäpappa :) Ainakin Vendelalla oli tosi hauskaa kun sai vähän jorata isin kanssa.

Ruokatavarat pääsivät yhtäkkiä loppumaan, mutta onneksi jääkaapin pohjalta löytyi yksi valmisateria Vendelan iltapalaksi. Taisi tytöllä olla melkoinen nälkä! Mutta missäs ne pöytätavat ovat, neitiseni? "Ai mitkä tavat...?"

Ja sitten koitti suuri hetki! Kylläpä taas Isabellan vatsaa kouristaa, mutta Mats vain juo espressoa, cool as ever. "Mitä sitä turhaan hötkyilemään, hyvinhän se meni viimeksikin." Mokoma tunteeton mies. :D

Glp! Eikö se loppunutkaan vielä? Johan se lapsi syntyi! Ei kai vain... voisiko se olla...

No joo. Kaksoset, tyttö ja poika, saivat nimekseen Viljam ja Vilhelmina. Viljam peri isänsä mustan tukan, mutta Vilhelmina on blondi kuten äitinsä (siis oikeasti ;>) Molemmilla on tosin Isabellan kauniit kirkkaanvihreät silmät. Ja juustokakkuun ei kyllä ole koskettu, jälkiruokien laittaminen on niin vaivalloista ;)

Sehän on napakymppi! Näkee kyllä mihin Vendelan aika kuluu, kympin todistusta odotellessa... Vendelan lupaavasti alkanut koulu menee vähän vuoristorataa. Ryhdistäydytäänpäs nyt siellä alhaalla, hei!

Onneksi kaksosilla on mahtavat unenlahjat. Isabellakin pääsi käymään töissä ja sai heti ylennyksen keksijäksi! Kohta on varaa laajentaa yläkertakin täyteen mittaansa. Vendela kävelee ilmassa = Seinämoka. Huoh. Milloin nää loppuu... *nolo*

Yöörgh! Mats unohti ettei vastasyötettyä lasta kannata leikittää... Ja eikun suihkuun.

Jes! Lopultakin Vendela taisteli itselleen kympin todistuksen!

Heeiheiheihei, mitä ihmettä? Kreivi Capula kävi pöllimässä sanomalehden. Kaikkea sitä näkee kun vanhaksi elää. Onko muillakin aatelisilla varat vähissä täälläpäin?

Ja sitten oli Vendelan syntymäpäivien aika! Teiniys kaunisti Vendelaa hieman :) Hän sai perhetavoitteen äitinsä lailla, pitää juhla- ja uima-asuista, eikä voi sietää ylitreenattuja miehiä.

Kaksosilla on sama syntymäpäivä kin Vendelalla, joten hekin pölähtivät yhtäkkiä taaperoikään, Viljam tosin ensin, Vilhelminan ikääntymistä saatiin odottaa vielä muutama tunti. Viljamin luonnepisteet ovat 5-6-1-8-5. Laiska ja leikkisä, voi ei. Odotettavissa nautinnonhaluinen nuori mies...

Hmmh. Eipäs yskitä lasten päälle, Mats. "Sorisori. Öh-kröh-kräh-krööh. Flunssa taisi yllättää." Silti. Saisit hävetä. Mene muualle siitä kröhimään. "Huoh. Kyllä, äiti..."

Vendelan kypsään teini-ikään saapumiselle nosteltiin maljoja naisporukalla. Chin-chin!

Vanhenihan se Vilhelminakin. Hänestä tuli kerrassaan kaunis lapsi, vaikka Isabellalla näyttääkin olevan joku ongelma. "Miksi ihmeessä pistit minut värjäämään tukkani nuorena! Nyt kaikki tyttäreni saavat saman puoliharmaan harakanpesätukan!" Äläs mesoa siinä. Korjataan asia. *heilauttaa taikasauvaa*
Vilhelminan luonnepisteet ovat muuten 5-5-5-8-5. Melkoisen tasainen luonne, mitä nyt tavanomaista leikkisämpi.

Viljam pääsi kylpyyn isosiskonsa avustamana, hehkeä kotiapulainen kuuraa suihkua. Jatkuvien ylennysten ansiosta tähänkin luksukseen on nyt varaa :)

Vendelalla on uusi tyyli: vähän väriä tukkaan, uusi kampaus ja rutosti meikkiä. Valitettavasti hän näyttää nyt ihan Laura Voutilaiselta, voi ei :D Onhan tämä parempi kuin aiemmin, mutta taitaa olla niin ettei Vendelasta tule perijää. Surku!

Perijättären tittelistä kilvoittelee siis nyt Vilhelmina, koska Isabella halusi antaa perinnön eteenpäin nimenomaan tyttärelleen. Kun nyt oppisi ensin potalle eikä sätkyttelisi niin kauheasti! Paikka, lapsi! "ÄÄÄÄÄÄÄÄÄWÄÄÄÄÄÄÄ!"

Vendela jaksoi antaa kyytiä pikkuisille! Perhetavoitteisena hän vain nautti pikkuisten hoidosta ja opettamisesta. Jopa siinä määrin, että kouluarvosanat alkoivat taas kärsiä. Neiti karkaisi varmaan heti vihille, jos vaan pystyisi - niin, ja olisi joku sopiva mies. Voi mihin jäi se lapsuuden seikkailuhenki ja haaveet rikollisurasta? Mikä pettymys.

Äiti-tytär-välienselvittelyssä oli joskus käytettävä kättä pitempää :)

Viljam oppi nopeasti potalle, ja sitten myös puhumaan, vaikka molempien vanhempien tavoitteet olivat uupumuksesta niin alhaalla, että mahtimaidon tekemisestä ei tullut mitään. Ja ensimmäisellä yrityksellä vielä! Viljaminkin ensimmäinen sana oli Nalle. Kulkeekohan tämä jotenkin perheessä?
Vilhelmina ei ollut pekkaa pahempi vaan oppi hänkin alta aikayksikön, isin opastuksella. "Tuttipullo" oli ensimmäinen sana pikkuneidin suusta. Melko edistynyttä, mutta ehkä simiksi kyseisen esineen nimi ilmaistaan jotenkin yksinkertaisemmin.

Vilhelmina oppi myös kävelemään hirmuista vauhtia, ja vielä ilman mahtimaitoa hänkin! Fiksu likka :) Selvää perijätärainesta, n'est-ce pas? Isabellakin taitaa ajatella jo siihen suuntaan...

Sitten oli syntymäpäivien aika! Mutta... Varo Vilhelmina! Valtava tiimalasi putoaa päähäsi! "Eikä putoa, pöljä, se vain tarkoittaa sitä että kasvoin, daa!" Hoh, hävytön lapsi. Eikä mitään huumorintajua. Vilhelmina on vähintäänkin erikoisen näköinen, mutta hyvällä tavalla. Jos hänellä olisi musta tukka, hän muistuttaisi aika lailla erästä tiettyä näyttelijätärtä... Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki sille joka keksii jo nyt, ketä. Tai sitten vain kuvittelen, mutta odottakaapa vain kun tästä vielä vanhennutaan. (okei, okei, kuva on pieni ja huono. Mutta se kai suurenee jos klikkaa... jos olen ymmärtänyt oikein)

Lähikuva Viljamista. Poika on aika kirveellä veistetyn näköinen, mutta eipähän ole vaaraa että hänestä tulisi perijä. Mitähän tuolle keksisi.

Mitä ihmettä? Poliisi kaartoi paikalle sireenit ulvoen! Ilmeisesti juhlat olivat liian äänekkäät, vaikka vieraathan vain istuskelivat lemmenlilluttimessa Matsin kanssa. Kaikenlaista... Vai olisikohan joku sittenkin vain pitänyt moista toimintaa epäsiveellisenä? Olihan kyseessä kuitenkin lasten syntymäpäivät.

Kaksoset viihtyvät hyvin keskenään mitä älyllisimmissä harrastuksissa. Läksyjä, shakkia, oppikirjoja... Isabella kasvattaa näköjään lapsensa samaan tapaan kuin hänet itsensäkin on kasvatettu. Ei kai taas yhtä sukupolvellista nörttejä...

"Täytyy... paistaa... lisää... muffineja..." Viljam herää joka aamu noin neljältä paistamaan aamiaismuffineja omalla pikkuhellallaan. Muffinit palavat järjestään pohjaan, joten miksi ihmeessä kypsentää niitä vielä lisää? Jospa poika kävelee unissaan. Vendela panikoi; eihän se olisi kivaa jos aamu alkaisi pikkuveljen kärähtämisellä. Ei alkanut, palokunta oli taas nopea kuin öljytty hilleri.

Seuraavana iltana havaittiin taas jääkaapin tyhjentyneen. Vendela meni ottamaan ruokalähetyksen vastaan ja lähes pyörtyi: ettäpä osaa olla komea lähetti! Pasi oli yllättävänkin ystävällinen nuorelle ihailijalleen. Lupaavalta näyttää... mutta hetkinen; jos Vendela nai ruokalähetin, kuinka käy aiotun NPC-pisteen? Siinäpä pähkinä purtavaksi. ;)

Kas vain, sanoi kasvain ja kasvoi vain - ja Mats myös. Hänestähän tuli aivan komea vanhus, valkoinen poninhäntä pukee Matsia! Matsin tavoitemittarissa lukee useimmiten 'seksikäs seniori', eikä ihan syyttä suotta. ;)

Isabellakin vanheni yhtä aikaa miehensä kanssa. Mustat kiharat vaihtuivat eleganttiin harmaaseen nutturaan, ja vanharouva on lopultakin ymmärtänyt olla näyttämättä tekareitaan koko kansalle, kaiken aikaa, kaikkialla... Anteeksi taas nuo kauheat seinät (tai siis niiden puute)! Leikitään että Vanajanlinnassa on seinäremontti. Joo. Homeongelma...

Seuraavassa jaksossa seurataan, kuinka lapset kasvat ja lähtevät maailmalle. Luvassa toinen vähän lyhyempi jakso, sori, mutta yliopisto kestääkin sitten taas - krhm.

3 kommenttia:

Annikainen kirjoitti...

Hou hou! Kuvakoko kasvoi! Jes! Isot kuvat näkkyy kun klikkaa tuota pientä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Mats näyttää vanhana yhdeltä meidän naapurilta :D

Zau! kirjoitti...

Ei mitään erikoista ole kun Vilhelminan eka sana oli tuttipullo! Mun oli tötteröjäätelöauto!!!